Home > Diensten >
Agrarisch loonwerk

Out BV is van oorsprong een agrarisch loonbedrijf, waarbij in de loop van tijd het accent is komen te liggen bij de veehouderij. Op deze bedrijven verzorgen wij alle voorkomende werkzaamheden, zoals bemesting, ruwvoederwinning, egaliseren en zaaien. Vooral voor de ruwvoederwinning hebben wij diverse machines, bijvoorbeeld een triple maaier met kneuzer, een dubbele zwadhark, twee rondebalenpersen- en één vierkante balenpers met wikkelaar, een hakselaar voor gras en mais en 4 opraapwagens. 

Recent schafte wij 2 nieuwe opraapwagens aan, Pottinger Jumbo 6610, de wagens zijn uitgerust met een slijpinrichting zodat er altijd met scherpe messen word gereden, ook is het mogelijk om vrijwel elk vloeibaar middel toe te dienen, en Zitten er touwen boven de laadbak zodat er geen gras over de randen kan komen, met de nieuwe silage vork van 4,30m word het verwerken makkelijker gemaakt zodat er meer tijd is voor aanrijden.

    

     

Gras

 

Zaaien

Lemken kopeg zaaicombinatie

De Zirkon 12-300 kopeg met o.a. versnellingskast, omkeerbare draairichting, sporenwissers en snelwissel tanden vormt de oerdegelijke basis.

Hierop gemonteerd werd een Solitair 9-300 pneumatische zaaimachine met o.a. grote zaadtank, hydraulische schaardruk instelling en een set extra verdelers voor graszaad.

Kopegzaai

 

Maaien

Krone triple maaier 

Out BV beschikt sinds mei 2019 over een triple maaier met kneuzer. Met deze machine kan over een breedte van 9 meter worden gemaaid.

krone maaier

 

 

 

Balenpersen

New Holland BB9080 + krone comprima 155 +  New Holland 6090 pers-wikkelcombinatie

Out BV heeft 1 vierkante balenpers in het assortiment voor de ruwvoerderwinning bij melkvee- en paardenhouderij, en 2 rondebalenpersen.Alle persen zijn voorzien van een granulaatstrooier.

Vierkante balen
In de jaren '80 en '90 heeft Out BV ervaring opgedaan met vierkante balen persen met een Vicon HP 1600. Sinds 2004 beschikt Out BV weer over een vierkante pers; nu een New Holland BB 960. Deze pers wordt voornamelijk ingezet in combinatie met de Kverneland UN 7655 wikkelaar . Sinds 2011 beschikt Out BV weer over een nieuwe vierkante pers een New holland BB 9080 in combinatie met een Kverneland UN 7664 wikkelaar.

   

  

Ronde balen
Out BV heeft alweer zo'n 10 jaar ervaring in het persen van ronde balen. Er zijn 2 Krone rondebalenpersen op het bedrijf aanwezig; beide met geintegreerde wikkelaar. De persen hebben netbinding; de wikkelaar werkt met 2 folierollen van 75 cm.

    

Inkuilen
Schuitemaker Rapide 140 Pottinger Torro 5700 New Holland FR 9050

Voor het inkuilen van gras heeft Out BV 4 opraap-snijwagens en een hakselaar.

Opraap-snijwagens
Er zijn 2 Schuitemaker Rapide 140 wagens en 2 Pottinger Torro 5700 wagens. De Schuitemaker Rapide staat bekend als een degelijke wagen, die ook als silagewagen onder de hakselaar kan worden ingezet.
De Pottinger Torro 5700 wordt genoemd om zijn snelheid van oprapen en snijkwaliteit.
Alle opraap-sijwagens zijn uitgerust met een granulaatstrooier, waarmee desgewenst inkuilmiddel aan de silage kan worden toegevoegd.

 

Hakselaar + silagewagens
Sinds 2013 heeft Out BV een nieuwe hakselaar met gras- en maisbek. De hakselaar is van het merk New Holland, type FR 9050. Voor het inkuilen van gras wordt er met een 3 mtr brede pick-up gewerkt. Op de haksleaar zit een granulaatstrooier voor de toevoegmiddelen.
Het transport van het gehakselde gras wordt uitgevoerd met de Schuitemaker opraap-snijwagens.

 

 

Maisoogst

Van zaaien tot oogsten

 Out BV kan de volledige teelt van mais voor U verzorgen. Hiervoor zijn de meeste machines op het bedrijf aanwezig; alleen voor de onkruidbestrijding worden collega-loonbedrijven ingeschakeld. Ook voor de levering van maiszaad, kunstmest, microgranulaat (Physiostart) en inkuilmiddelen (bijvoorbeeld Pioneer 1144) bent U bij Out BV aan het juiste adres.

Zaaien in ruitvorm

In een ruitvorm worden 90.000 – 100.000 maiszaadjes geplant, net als bij traditionele mais in rijen. Het enige verschil is dat de rijen nu dichter op elkaar staan met een afstand van 37,5 cm in plaats van 75 cm.

De ruitvorm zorgt ervoor dat de planten meer ruimte hebben en zo beter wortelen. De betere plantverdeling over het perceel zorgt voor optimale benutting van mineralen en fotosynthese (zonlicht). Doordat het perceel van de bovenkant groen en dicht is krijgt onkruid minder kans.

De zaaimachine is voorzien van nieuwe technologie, die de zaadjes op gelijke afstand van elkaar zaait waardoor er een ruitvorm ontstaat (zie figuur 1). De hakselaar is voorzien van een rij-onafhankelijke maisbek, waardoor het geen probleem geeft om de mais op rijen van 37,5 cm te hakselen.

Oogsten
De mais wordt geoogst met een New Holland FR9050 met korrelkneuzer. De hakselaar heeft een 8-rijige rij-onafhankelijke maisbek. Tevens kan er met de granulaatstrooier een inkuilmiddel (als broeiremmer) worden toegevoegd.

 

 Grondbewerking

 Voor het bewerken van de grond staat er bij een Out BV een scala aan machines:

- frezen
- kopeggen
- spitmachines
- ploegen
- kilverbakken
- zaaimachines
- rollen
- lemken carat

 

Van diverse machines zijn zowel een grote als een kleine uitvoering op het bedrijf aanwezig. De kleine machines worden ingezet op locaties als tuinen, parken en maneges.                                                             

                               

 

 

Mestverwerking
Voor de mestverwerking heeft Out BV een 14 m3 tank van Veenhuis. De tank is voorzien van een spreidas, flowmeter, brede banden (1050/50R32 Michelin; enkelas), knikdissel (hondegang tijdens de werkgang op het land), zuigarm en dubbele vacuumpompen. De tank kan worden voorzien van een graslandbemester en een bouwlandbemester.
 
 
Breedstrooien
Out BV biedt u met 2 breedstrooiers de verwerking van compost of vaste mest.
 
Strautmann 2016  
 

 

 

 

 

 

 

 

Over Out bv

Out BV is van oorsprong een agrarisch loonbedrijf, waarbij in de loop van tijd het accent is komen te liggen bij de veehouderij. Daarnaast heeft Out BV een groot machinepark voor grondverzet en -transport, met onder andere mini- en midigravers van 1,5 tot 8 ton, mobiele en rupskranen tot 29 ton en kippers van 2 tot 18 m3. Deze machines worden verhuurd met bediening voor het uitvoeren van werkzaamheden in diverse sectoren, zoals de GWW- en agrarische sector. 

Social Media
Vind ons leuk op Facebook