Home > Nieuws > Uit de Out doos
Uit de Out doos
TERUG
Film materiaal van 1984. In deze video vinden we de allereerste balenpers van Loonbedrijf Out. Het gaat om een Vicon HP 1600 met daarvoor een Hürlimann H490 met een motorvermogen van 94 PK. In die tijd was het nog niet haalbaar om de balen met touw in te binden, er werden metalen draden gebruikt die door de mobiele kraan moesten worden geïnstalleerd omdat deze rollen draad te zwaar waren om met de hand te tillen. Met een breedte van 3,5 meter was de Vicon op zijn zachts gezegd nogal breed en was het ook wel eens stoeien om een perceel te betreden. Vervolgens vinden we ook een Clark shovel met balenklem en platte wagens.

Het bestand is opgenomen door Vicon zelf omdat loonbedrijf Out een pionier was op dit gebied. Vicon heeft het later als promotiemateriaal gebruikt. Het bestand is afkomstig van in videoband. Let op, na 50 seconden start het geluid. Klik op de afbeelding om af te spelen.

 

 

Het vervolg bestaat uit het lossen van de balen door de Clark shovel. Klik op de afbeelding om af te spelen.


 

 

Ook online: Filmmateriaal 1994. Te zien is een Caterpillar mobiel op een ponton tijdens baggerwerkzaamheden in Purmerend. Klik op de afbeelding om af te spelen.

 

Over Out bv

Out BV is van oorsprong een agrarisch loonbedrijf, waarbij in de loop van tijd het accent is komen te liggen bij de veehouderij. Daarnaast heeft Out BV een groot machinepark voor grondverzet en -transport, met onder andere mini- en midigravers van 1,5 tot 8 ton, mobiele en rupskranen tot 29 ton en kippers van 2 tot 18 m3. Deze machines worden verhuurd met bediening voor het uitvoeren van werkzaamheden in diverse sectoren, zoals de GWW- en agrarische sector. Out BV is VCA** en ISO 9001 gecertificeerd.

Social Media
Vind ons leuk op Facebook